Kalaisa perunasalaatti

Savustettu kilohaili öljyssä

1 kg pieniä uusia perunoita
4 kevätsipulin vartta
1 punasipuli
1 tlk kilohailia, silliä tai makrillia öljyssä/tomaattikastikkeessa
ruohosipulia
rakuunaa

Kermaviilikastike

2 dl kermaviiliä
1 valkosipulinkynsi
1 tl sokeria
1 tl sinappia
½ tl suolaa
mustapippuria

Keitä perunat kypsiksi, leikkaa puolikkaiksi ja laita salaattikulhoon. Silppua sipulin varret sekä yrtit, ja lisää perunoiden joukkoon. Valuta kalat (halutessasi voit lisätä tomaattikastiketta tölkistä kermaviilikastikkeeseen), ja lisää salaattiin joko kokonaisina tai pienempinä paloina. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada salaatille. Sekoita ainekset varovasti nostellen.

Tarjolle tuoreen leivän kera.

Edellinen sivu: Retkis-reseptipankki Seuraava sivu: Kalaisa piiras