Kalaisa piiras

Savustettu kilohaili öljyssä

75g voita tai margariinia
1 ½ dl (75g) juustoraastetta
1 dl vehnäjauhoja

Täyte

1 – 2 tlk Retkis kilohailia öljyssä/tomaattikastikkeessa
150g purjoa
1 rkl voita tai margariinia
1 rkl vettä
3 – 4 munaa
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
3 rkl tillisilppua
sitruunapippuria
suolaa

Sekoita huoneenlämpöinen voi/margariini ja juustoraaste keskenään. Lisää vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele piirasvuoan (halkaisija noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Valuta (säästä kastiketta jos haluat sitä piiraan sekaan) ja leikkaa kalat palasiksi ja levitä piiraspohjalle. Pese ja leikkaa purjo viipaleiksi. Sulata voi paistinpannulla, lisää purjo ja vesi. Hauduta viitisen minuuttia. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää kerma, maito, (kalojen tomaattikastiketta) tilli, pippuri ja suola. Lisää pehmenneet purjoviipaleet munaseokseen ja kaada täyte pohjalle kalapalojen päälle. Paista 225°C uunissa noin 25 minuuttia.

 

Edellinen sivu: Kalaisa perunasalaatti Seuraava sivu: Kilohailisalaatti