Kirpsakan suolainen makrillipasta

Makrillia fileinä tomaatissa (porkkana-sipuli-tilli)

350 g spagettia

Kastike

1-2 tlk Retkis-makrillifileitä tai Retkis-kilohailia öljyssä
4 – 5 (300g) kevätsipulia tai 2 – 3 (250g) sipulia
2 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
2 – 3 rkl kapriksia
ripaus mustapippuria
½ dl parmesaanijuustoraastetta
Koristeeksi sipulin varsia, sitruunan lohkoja ja kapriksia

Pane reilu kattilallinen vettä kiehumaan pastaa varten. Silppua kevätsipuli, säästä osa sipulinvarsista koristeluun. (käyttäessäsi tavallista sipulia, halkaise ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi) Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele kalat. Kaada oliiviöljy ja valkosipuli paistokasariin. Kiehauta valkosipuli, älä anna öljyn kuumentua liikaa. (käyttäessäsi tavallista sipulia, kuullota sitä valkosipulin kanssa miedolla lämmöllä viitisen minuuttia). Sekoita joukkoon kalapalat, osa kevätsipulista, sitruunan mehu, kaprikset ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta pois levyltä. Jätä kansi päälle. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä, valuta hyvin. Sekoita kastike ja parmesaani kuuman pastan joukkoon. Kaada tarjoiluastiaan ja koristele kevätsipulilla, kapriksilla ja sitruunan lohkoilla. Tarjoa lisäksi parmesaania ja raikasta salaattia.

 

Edellinen sivu: Kilohailisalaatti Seuraava sivu: Limettikalatartar