Muikkupizza

Savustettu kilohaili öljyssä

Pohja

2 dl vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja

Täyte

2 prk muikkua tomaatissa
100 g katkarapuja
200 g juustoraastetta
oreganoa
valkosipulia

Kastike

70 g (prk) tomaattipyreetä
3 rkl tomaattiketsuppia
1 dl vettä
½ tl basilikaa
½ tl oreganoa
½ tl paprikajauhetta
1 tl sokeria

Pizzapohja: Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola. Lisää jauhot ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päälle tai taputtele suoraan voidellulle uunipannulle.

Kastike: Sekoita ainekset keskenään ja kiehauta. Anna jäähtyä ennen pizzaohjalle levittämistä.

Valmistus: Levitä pohjalle täytteet. Ripottele päälle oregano ja puristettu valkosipuli. Paista uunissa +250°C noin 12-15 minuuttia.

 

Edellinen sivu: Lämmin kalaleipä Seuraava sivu: Omeletti