Parsakaali – makrillipasta

Makrillia fileinä tomaatissa (porkkana-sipuli-tilli)

2 suurta parsakaalia
2 isoa kuorittua valkosipulinkynttä
1-2 tlk Retkis makrilli- tai sillifileitä
2 – 4 pientä kuivattua chilipaprikaa
4 isoa nokaretta voita tai margariinia
450g mieleistäsi kuviopastaa
merisuolaa
mustapippuria
parmesaaniraastetta

Leikkaa parsakaalien nuput varsista, ja laita syrjään odottamaan. Leikkaa varren kova kuori ja viipale kannesta pois, ja silppua varsien pehmeät sisukset. Kumoa parsakaalisilppu paistokasariin tai wokkiin. Lisää joukkoon valkosipulit, kalat, chilit ja puolet voista/margariinista. Pane kansi päälle ja hauduta hiljaisella lämmöllä 8 - 10 minuuttia. Keitä sillä välin pasta tavalliseen tapaan suolalla maustetussa vedessä. Kaada parsakaalin kukinnot pastan keitinveteen kun keitinaikaa on jäljellä 4 minuuttia. Kun pasta on kypsää, valuta keitinvesi pastakattilasta, mutta ota sitä hieman talteen ja lorauta siitä osa kastikkeeseen. Ota kastike levyltä. Mausta suolalla, pippurilla, lopulla voilla/margariinilla ja parmesaaniraasteella. Sekoita hyvin. Jos pasta tuntuu kuivahkolta, lorauta joukkoon hieman pastankeitinvettä. Ripottele loput parmesaaniraasteesta päälle ja tarjoa heti.

Edellinen sivu: Omeletti Seuraava sivu: Savukalatäytteiset krepit