Sitruunainen kalarisotto

Savustettu kilohaili öljyssä

6 dl vettä + kasvis- tai kalaliemikuutio
4 dl risottoriisiä
2 – 3 (100g) salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
2 dl vispikermaa
½ dl sitruunanmehua
1 tlk makrillifileetä tai kilohailia öljyssä
2 rkl kapriksia
½ dl hienonnettua tuoretta persiljaa
parmesaaniraastetta

Kuumenna kattilassa kiehuvaksi kala- tai kasvisliemi. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Laita kalat/fileet valumaan, muista säästää tomaattikastike jos haluat lisätä sitä risottoon. Kuumemma toisessa kattilassa öljy ja lisää sipulit kuullottumaan. Mittaa joukkoon riisi. Sekoita ja anna riisien kuullottua miedolla lämmöllä läpikuultaviksi. Kaada riisin joukkoon valkoviini ja sitruunan mehu. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kauhallinen kiehuvaa kala- tai kasvislientä. Sekoita ja anna riisien hautua miedolla lämmöllä. Lisää lientä riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan, kun edellinen neste on imeytynyt. Sekoita riisiä hyvin. Kun liemi on haudutettu riisiin, lisää joukkoon kerma (ja tomaattikastike tölkistä), kaprikset ja pienityt kalat/fileet. Anna hautua vielä 10 minuuttia, sekoita välillä. Ripottele risoton joukkoon runsaasti persiljaa. Tarjoa lisäksi parmesaania lastuina tai raasteena.