Uuniperunat ja savukalatäyte

1 iso peruna tai kaksi pienempää yhtä ruokailijaa kohden (esimerkiksi Rosamunda- tai Van Gogh -lajiketta)

Savukalatäyte (5 – 6:lle ruokailijalle)

2 tlk Retkis kilohailia öljyssä tai tomaattikastikkeessa
1 sipuli
2 dl kuohukermaa
2 dl smetanaa
1 tl sitruunapippuria
½ dl tuoretta tilliä silppuna
mustapippuria
suolaa

Kypsennä uuniperunat ilman foliota, joka antaa perunoille rapean kuoren. Valitse tasakokoisia suurehkoja perunoita. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla, sillä monet syövät uuniperunat kuorineen. Kuivaa perunat ja pistele niiden pintaan muutama reikä haarukalla, jotta kuori ei halkea kypsennyksen aikana. Aseta perunat uuniin uuninritilälle kypsymään anna kypsyä 225°C n. 1½ tunnin ajaksi.

Savukalatäyte: Pilko kilohailit silpuksi kulhossa haarukalla. Kuori ja silppua sipuli erittäin hienoksi. Vaahdota kerma. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään (tölkin tomaattikastiketta voi myös lisätä sekoitukseen) ja anna kastikkeen maustua kylmässä hetki.


 

Edellinen sivu: Täytetyt kilohailipatongit Seuraava sivu: Retkis-nettitilaus